Regietheater

Regietheater is een mooie en ludieke manier om (vrijwilligers)organisaties bewust te maken van hun manier van werken, de impact van het (vrijwilligers)beleid, visie of missie. Er wordt aan het publiek in beeld gebracht en een spiegel voorgehouden om te laten zien wat het effect is van hun mindset en gedrag binnen de organisatie. Er is ruimte voor reflectie en er wordt geëxperimenteerd met nieuw gedrag en de bijbehorende vaardigheden. De input voor het spel tijdens de theatervoorstelling komt voort uit de praktijk, de scènes zijn gebaseerd op casussen van de organisatie. Regietheater creëert een platform, wat ervoor zorgt dat mensen met elkaar in gesprek gaan en in beweging komen om een positieve verandering te realiseren.

‘Mensen verplaatsen zich in de personages uit de scène en herkennen zichzelf. Kennis moet je niet alleen horen maar ook voelen en zien om het daadwerkelijk te begrijpen.'


Rode loper uit,

achterdeur dicht

Deze voorstelling gaat over hoe je op een goede manier werkt met vrijwilligers. Heb je wel eens nagedacht over jullie vrijwilligersbeleid? Hoe werf je vrijwilligers en als ze binnen zijn, hoe begeleid je ze? Ken je de huidige vrijwilliger en weet je waar hun talenten liggen? Wat kan er verbeterd worden? En durven jullie van de geijkte paden af te wijken? Kortom, waar loop je concreet tegen aan en waar wil je heen als organisatie?

Foto Rode loper
Scherm­afbeelding 2023-12-04 om 22.12.53
theater setting 2

“Hoe kunnen wij vrijwilligers werven en blijven binden aan onze organisatie?”

IMG-20231206-WA0036
Scherm­afbeelding 2023-12-04 om 22.13.36
foto de vrijwilliger in de spotlight website

De vrijwilliger

in de spotlight

Dit regietheater zet je huidige vrijwilligers van de organisatie in het zonnetje, oftewel in de Spotlights! Wanneer zit je als vrijwilliger in je kracht? En durf je hulp te vragen wanneer dat nodig is? Als een vrijwilliger weet wat zijn wensen en behoeften zijn en dat durft uit te spreken, kan de organisatie daarop inspelen. Deze voorstelling zorgt er op een ludieke manier voor dat vrijwilligers zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. We zetten de vrijwilliger centraal waardoor zij, op een informele wijze, extra kennis en kunde tot zich nemen en zich bewust worden van hun waarde in de organisatie. Door het inzetten van theater kan je vrijwilligers op een ludieke wijze belonen en waarderen met een prachtige middag of avondvoorstelling.

“We willen de vrijwilligers waarderen en graag meer betrekken bij onze organisatie!”

Algemene informatie

Al onze voorstellingen maken we op maat, dus ook de prijs is op maat. Een voorstelling duurt 1,5 uur en is inclusief een adviesgesprek, 2 ervaren acteurs, 1 improvisatie pianist, een licht- en geluidsman en alle techniek en voorbereidingen.

Duur


Een voorstelling duurt

ongeveer 1,5 uur

+

optioneel verdiepende werksessies


Interactief


Tijdens de voorstelling wordt de interactie aangegaan met het publiek. Maximaal 150 mensen kunnen aanwezig zijn bij een voorstelling.

Maatwerk


De voorstelling wordt voorbereid en gegeven door: 1 adviseur, 2 ervaren acteurs, 1 improvisatie pianist en een licht- en geluidsman. Elk voorstelling wordt op maat gemaakt. 

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Neem contact met me op!

 
 
 
 
 
unsplash